Schrijven

Veelzijdige schrijfopdrachten

Uw webdesigner vertelt u dat het goed is om de website regelmatig op te frissen met een column, maar schrijven blijkt een lastige klus? U zou graag regelmatig een nieuwsbrief samenstellen, maar u hebt hier geen tijd voor? U hebt een berg aan onderzoeksgegevens maar komt niet verder dan het raamwerk voor een artikel?

Lighthouse Texts heeft een zeer ruime ervaring in het schrijven van allerlei teksten. Van de flitsende corporate story tot een exact geformuleerde wetenschappelijke 'poster' voor een groot internationaal congres.Van wervende webteksten tot kernachtige 'descriptions' voor de zoekmachines.

Meedenken

Schrijven is meer dan het aaneenschakelen van zinnen. Of het nu om een anekdote gaat of een onderzoeksverslag, de schrijver moet nadenken en structureren voordat er nog maar een pen op papier is gezet. Hoe de tekst vorm krijgt is vervolgens afhankelijk van het medium (website, lezing, jubileumboek) en het beoogde publiek. Daarom zijn wij het liefst vanaf de conceptfase betrokken bij uw schrijfplannen. Als uw wensen duidelijk zijn maken wij, voordat wij gaan schrijven, eerst een voorlopige opzet die wij met u bespreken. Uiteraard wordt het resultaat weer aan u voorgelegd en staan wij open voor uw opmerkingen en vragen. Communicatie vormt tenslotte de basis van al ons handelen; één klein nuanceverschil kan grote gevolgen hebben. Wij denken met u mee, maar u mag ook met ons meedenken.

Nieuws

  • Lighthouse Texts heeft inmiddels ook ervaring met de vertaling en juridische teksten zoals Contracten, Statuten, Algemene Voorwaarden, of Bezwaarschriften
    Lees verder
  • Altijd weer leuk om te horen, een enthousiaste opdrachtgever. Blij met het meedenken, afwegen, heen en weer corresponderen. Blij dat ik het niet erg vind om nog wat gewijzigde passages te bekijken.
    Lees verder
  • Ik ben diep verzonken in de vertaling van een verhandeling over de Vrije Wil. Nieuwe inzichten, oude vragen: Bepalen we iets zelf, of denken we dat maar?
    Lees verder